Nieuwe regels

Beste ouders en leden

Iedereen kan terug naar de scouts vanaf volgende week!! Joepie!!

Er zullen natuurlijk wel een aantal aanpassingen gebeuren om alles praktisch haalbaar te maken. Alvast bedankt voor jullie begrip!

Wat verandert er nu concreet voor ons vanaf volgende week?

De min 12-jarigen (kapoenen, kabouters en welpen) zullen elke week scouts hebben op zondag van 14 tot 17u. De eerste twee weken zullen de takken die met meer dan 10 leden zijn, gesplitst worden in bubbels van max. 10 personen. Hoe dit juist gebeurt zal de leiding per tak beslissen en zij zullen jullie hiervan dan ook op de hoogte brengen. Tijdens de krokusvakantie (14/2 en 21/2) mogen de bubbels max. 25 leden tellen. Ook al is het niet verplicht, toch vragen wij ook van de min 12-jarigen om altijd een mondmasker te dragen.

De plus 12-jarigen (jonggidsen, jongverkenners, gidsen en verkenners) zullen elke week scouts hebben op zaterdag van 14 tot 17u. Takken die met meer dan 10 leden zijn, zullen gesplitst worden in bubbels van max. 10 personen. Het is verplicht om altijd een mondmasker te dragen voor zowel leiding als leden. We mogen uitsluitend buiten activiteiten organiseren. Het is dus aangeraden om het weerbericht te checken voor de scouts en aangepaste kledij te dragen.

We vragen ook aan alle leden om telkens ten laatste tegen donderdag te laten weten of jullie komen. Dat maakt het voor ons makkelijker om onze activiteiten voor te bereiden.

Mogen wij ook vragen om aan jullie kinderen te zeggen dat ze bij aankomst onmiddellijk naar hun eigen tak gaan, zodat contact met andere takken vermeden wordt?

Alvast bedankt!

Deze regels gelden zeker al tot en met 21 februari. We houden jullie zeker op de hoogte mochten er nog dingen veranderen!

Tot snel!

Vele groetjes van de leiding!

Fotocredit: scouts & gidsen Vlaanderen